• A-
  • A
  • A+

50-та юбилейна Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда

    На 17 и 18 март 2018 г. в град Камчия се проведе 50-та юбилейна Национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда. Домакин на мероприятието бе ЧСУ „Юрий Гагарин" в СОК „Камчия".
    На тържествената церемония по случай откриването на 50-тата юбилейна Национална олимпиада по химия, председателят на националната комисия доц. д-р Христо Чонев направи кратък преглед на всички изминали международни олимпиади. Най-дългогодишният член на националната комисия доц. д-р Стефан Манев разказа за едно съревнование между националната комисия и учителите, които готвят олимпийците. „Всяка година националната комисия измисля по-трудни задачи, учителите ги решават и за следващата година учениците идват още по-подготвени. И така задачите в националните кръгове стават все по-трудни и по-трудни" (Манев, Ст.).
    По случай юбилейната Национална олимпиада бяха връчени почитни отличия и сертификати на учители дали своя принос за развитието на това най-значимо състезание по Химия и опазване на околната среда.
    Илонка Каракичева и Пейчо Апостолов от Благоевград бяха наградени с почитни отличия. На Александра Шекерлийска и Гергана Шопова бяха връчени сертификати за значими постижения в подготовката на ученици в Националната олимпиада по химия.
    В Националния кръг на олимпиадата взеха участие 114 ученика, обучавани в елитни училища в страната.
    Учениците от всички състезателни групи се представиха отлично.
   От ПМГ „Акад. Сергей Корольов", гр. Благоевград участваха трима ученика. Полина Фотева и Георги Гоцев от XI е клас с преподавател Гергана Шопова и Иван Манчев от IX е клас с преподавател Александра Шекерлийска. Полина Фотева се класира на 10 място в IV състезателна група с оценка Отличен 5, 50 и 66, 8 точки. В същата състезателна група Георги Гоцев зае 33 място с 39, 6 точки и оценка Добър 4. Иван Манчев зае 17 място с 77 точки във II състезателна група.

no 1

no 2

no 3

no 4

no 5

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

ЗаБавните физици

ЗаБавните физици

Ръководител:

Ирина Андонова

Read more...

Бейзбол

Бейзбол

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Архимед

Архимед

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Ready to use English

Ready to use English

Ръководител:

Милена Бекярова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.