• A-
  • A
  • A+

Част от проявите, посветени на 45-годишнината на ПМГ "Акад. С. Корольов"

  „Защо да уча" е част от проявите, посветени на 45-годишнината от създаването на ПМГ "Акад. Сергей Корольов"
   Инициативата стартира на 27.02.2018 г. с една изключителна среща на ученици и учители с двама физици. Учителят Теодосий Теодосиев или както го наричат всички Тео и доц. Иван Бъчваров от СУ "Св. Климент Охридски" – катедра фотоника и лазерна физика.
Срещата стартира с голям интерес от ученици, учители и много журналисти, които отразиха събитието.
   В продължение на четири часа и половина всички слушаха с интерес силно мотивиращата лекция "Формиране на силов интелект или как да си изградим висок коефициент на интелигентност" на Тео и заинтригуващата презентация на доц. Иван Бъчваров „Защо да уча физика?".
  И Тео и Бъчваров много увлекателно и интересно доказаха с примери за свои успели ученици и студенти, как с наука можеш да успеееш и да просперираш с интелекта си.
  Заинтригувани и вдъхновени, учениците споделиха, че ще се радват да имат възможността да бъдат организирани повече такива срещи.

dsc02150

dsc01987

dsc02098

dsc02100

dsc05267

dsc02106

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Deutsch ist interessant

Deutsch ist interessant

Ръководител:

Ангелина Гълъбова

Read more...

„The Voice”

„The Voice”

Ръководител:

Велизар Балевски

Read more...

Айнщайн

Айнщайн

Ръководител:

Керанка Иванова

Read more...

Компютърно моделиране

Компютърно моделиране

Ръководител:

Константина Бучинска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.