• A-
  • A
  • A+

гр. София

     На 17 и 18 февруари 2018 г. около 350 ученици от страната участваха в турнир по реч и дебати на английски език в гр. София - вторият регионален турнир за западна България. Сред тях и 10 ученици от ПМГ-Благоевград: Габриела Костева - IXA, Йоан Христов - IXБ, Александър Златков, Антон Велев, Димитър Борумов, Елена Гелова, Ива Иванова и  Илизабет Арнаутска от IXе клас – с преподавател Т. Бикова; Стела Тренчева и Цветан Киров от XA кл. – с преподавател Й. Костова.

   Участниците ни достойно представиха училището си в следните 4 от общо 5 дисциплини в състезанието: оригинална ораторска реч, драматически дует, интерпретация на поезия и интерпретация на проза. Елена Гелова успя да се класира на полуфинал, т.е. сред първите 12, със своята оригинална ораторска реч, както и Димитър Борумов с интерпретация на поезия, Йоан Христов се класира на 6-то място в оригинална ораторска реч, а Габриела Костева и Илизабет Арнаутска станаха 4-ти в дисциплината драматически дует в категория „Novice" – VIII и IX клас.

   Фондация „БЕСТ" ще организира още два големи турнира през втория срок: международен турнир в Американския университет  в Благоевград, в който ще участват отбори от целия Балкански полуостров през м. март само за оригинална ораторска реч в категория „Varsity" – ученици от X до XII кл. и националния турнир в Пловдив за всички дисциплини и категории в края на м. април.

sofia1

sofia2

sofia3

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Литературен клуб

Литературен клуб

Ръководител:

Мария Чолакова

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител:

Таня Беличка

Read more...

Компютърно моделиране

Компютърно моделиране

Ръководител:

Константина Бучинска

Read more...

Математика за всеки

Математика за всеки

Ръководител:

Биляна Поповска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.