• A-
  • A
  • A+

Европейска класация "30 под 30" на списание Forbes

  Една от трите българки, намерили място в третото издание на европейската класация "30 под 30" на списание Forbes e възпитаничката на Природо-математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов" и на Американския университет в България Росица Заимова.

  Росица Заимова е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която разработва инструменти за интерпретиране на данни, чрез които се решават значими социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от ключово значение при предоставянето на подробни анализи към неправителствени организации при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища, пишат от Forbes.

rosica zaimova

 Още може да прочетете ТУК

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Волейболен клуб ПМГ

Волейболен клуб ПМГ

Ръководител:

Антон Ишев

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Диелектрици

Диелектрици

Ръководител:

Ирина Андонова

Read more...

Айнщайн

Айнщайн

Ръководител:

Керанка Иванова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.