• A-
  • A
  • A+

ПЛЕВЕН, 18-19 ноември 2017г.

     За пръв път ученици от ПМГ - Благоевград взеха участие в турнир по речи и дебати, организиран от Фондация "БЕСТ" (BEST – Bulgarian English Speech and debate Tournament) - неправителствена организация, която помага на българските ученици да изграждат умения за публично говорене, да развиват лидерски способности и да практикуват английски в забавна и конкурентна среда. В него учениците могат да изберат да участват в 1 до 3 от следните състезания: оригинална реч, проза, поезия, дуо и дебати в категориите „Novice" – VIII и IX клас и „Varsity" – за ученици от X до XII клас.
     Първият регионален кръг на турнира се състоя в град Плевен на 18-19 ноември 2017, като в него взеха участие повече от 250 ученици от 19 училища от западна България. Като начало отбора на ПМГ - Благоевград се състоеше от 6 ученици: Антон Велев, Димитър Борумов, Елена Гелова и Кристиана Николова от IX Е клас, Стела Тренчева – X А клас и Юлиян Стоянов – XII В клас, с ръководител Таня Бикова. Те участваха в състезанията по оригинална реч, проза, поезия и дуо като се представиха повече от добре за първо участие - Елена Гелова - IX Е клас се класира на 2-ро място за оригинална реч, а Димитър Борумов - IX Е клас се класира на 3-то място в състезанието за поезия. Поздравления!
     Всеки, който иска да участва в този турнир, може на научи повече за него на следния сайт: www.bestfoundation.bg. Следващият регионален кръг е в гр. София на 17 и 18 февруари 2018г. 

1   best pmg bld 7 nov 2017

2

3

4

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Театрално Ателие „Птиците”

Театрално Ателие „Птиците”

Ръководител:

Павлин Славов

Read more...

Ready to use English

Ready to use English

Ръководител:

Милена Бекярова

Read more...

Мултимедийни клипове

Мултимедийни клипове

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Пъстра палитра

Пъстра палитра

Ръководител:

Люсиен Димитров

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.