• A-
  • A
  • A+

Президентът Румен Радев връчи награда на Мартин Зашев

    m dachev За първи път през лятото на имейла на гимназията бе получена покана от Администрацията на Президента на Република България към Мартин Дачев, който през 2017 г. завърши гимназията да участва в конкурса за получаване на наградата „Джон Атанасаов" в категория „Ученици и техните преподаватели", като един от най-добре представителите се на Националната олимпиада по ИТ. Той стана лауреат на олимпиадата, а неговите съученици Антоан Димитров, Любомир Ружински и Димитър Величков, които също бяха класирани за националния кръг получиха m dachev2отлични оценки и четиримата бяха приети студенти с тези оценки в СУ „Климент Охридски" в София, специалност „Софтуерно инженерство". Техен ръководител е учителката по информатика и ИТ Христина Василева.

     По повод участието си в конкурса Мартин Дачев и Христина Василева присъстваха на церемонията по връчване на наградите в Гербовата зала на Дондуков 2 от Президента на Република България Румен Радев. Това признание е за всички ученици от ПМГ, които полагат много труд, работят за своето усъвършенстване и достойно представят гимназията на различни национални и международни форуми, издигайки нейния авторитет на едно от най-елитните училища в страната.

m dachev3

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

ЗаБавните физици

ЗаБавните физици

Ръководител:

Ирина Андонова

Read more...

Химията - лесна и интересна

Химията - лесна и интересна

Ръководител:

Гергана Шопова

Read more...

Архимед

Архимед

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Театрално Ателие „Птиците”

Театрално Ателие „Птиците”

Ръководител:

Павлин Славов

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.