• A-
  • A
  • A+

ПМГ отново затвърди позицията си на водещо учебно заведение

     Природо-математическа гимназия в Благоевград отново затвърди позицията си на водещо учебно заведение.

1

Георги Златинов

На XX1-та Младежка Балканска олимпиада по математика за деца до 15,5 години Георги Златинов спечели сребърен медал. Събитието се проведе от 24 до 17 юни в гр. Варна.

2

JBMO, Варна 2017 – Националните отбори на България и техните ръководители

От 7 до 13 септември в София се проведе първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Място в представителния отбор на България извоюва  Андон Тодоров, който завоюва сребърен медал.

3

Андон Тодоров

     Талантът на двамата ученици проличава още в началното училище, където имат многобройни изяви. Андон Тодоров се обучава до 4. клас във II ОУ „Димитър Благоев" в Благоевград, а Георги Златинов  в  III ОУ „Гоце Делчев" в гр. Петрич.

     И двамата, макар и седмокласници успяха да се преборят с конкурентите си от 8. клас и намериха място в националните ни отбори.

4

България спечели един златен, пет сребърни и два бронзови медала от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI.

     Георги и Андон продължават да се стремят нагоре, по пътя към успеха. И двамата са приети в Софийската математическа гимназия с едни от най-високите балове.

     Те са гордост за всички нас!

 

 

 

 

 

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Обществени науки

  • Природни науки и екология

  • Информатика и ИТ

  • Математика

Проект "Твоят час"

Мултимедийни клипове

Мултимедийни клипове

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Компютърно моделиране

Компютърно моделиране

Ръководител:

Константина Бучинска

Read more...

Готови за матура

Готови за матура

Ръководител:

Росилора Терзиева

Read more...

Deutsch ist interessant

Deutsch ist interessant

Ръководител:

Ангелина Гълъбова

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.