• A-
  • A
  • A+

ПМГ отново затвърди позицията си на водещо учебно заведение

     Природо-математическа гимназия в Благоевград отново затвърди позицията си на водещо учебно заведение.

1

Георги Златинов

На XX1-та Младежка Балканска олимпиада по математика за деца до 15,5 години Георги Златинов спечели сребърен медал. Събитието се проведе от 24 до 17 юни в гр. Варна.

2

JBMO, Варна 2017 – Националните отбори на България и техните ръководители

От 7 до 13 септември в София се проведе първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Място в представителния отбор на България извоюва  Андон Тодоров, който завоюва сребърен медал.

3

Андон Тодоров

     Талантът на двамата ученици проличава още в началното училище, където имат многобройни изяви. Андон Тодоров се обучава до 4. клас във II ОУ „Димитър Благоев" в Благоевград, а Георги Златинов  в  III ОУ „Гоце Делчев" в гр. Петрич.

     И двамата, макар и седмокласници успяха да се преборят с конкурентите си от 8. клас и намериха място в националните ни отбори.

4

България спечели един златен, пет сребърни и два бронзови медала от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI.

     Георги и Андон продължават да се стремят нагоре, по пътя към успеха. И двамата са приети в Софийската математическа гимназия с едни от най-високите балове.

     Те са гордост за всички нас!

 

 

 

 

 

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Тенис на корт

Тенис на корт

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Театрално Ателие „Птиците”

Театрално Ателие „Птиците”

Ръководител:

Павлин Славов

Read more...

Готови за матура

Готови за матура

Ръководител:

Росилора Терзиева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.