• A-
  • A
  • A+

На връх Руй за пръв път прозвуча "Кой уши Байрака"

     В ранната сутрин на 8 май туристите от ПМГ-Благоевград с нетърпение очакваха приключението, което предстоеше и търпеливо чакаха, готови и напълно екипирани, на паркинга на ПМГ. Разбира се, мрачният и дъждовен ден бе предвиден не само за изкачването на вр. Руй, който е един от 10-те първенци по височина на България, със своите 1706 м надморска височина ,но и за още няколко други дестинации, а именно скалната църква "Св. Петка" в с.Трън, музея на керамиката в с.Бусинци и музея на киселото мляко в с.Студен извор. Въпреки не особено благоприятните метеорологични условия, туристическият клуб взе всеобщо решение да продължим по план. След като автобусът пристигна на главната дестинация, г-н Стоянов се погрижи и раздаде дъждобрани на всички, които, по-късно разбрахме, че със сигурност ще влезнат в употреба. И ето че всички поеха по пътя към върха. Паралелно с групата вървеше и едно от местните кучета, което бавно стана част от клуба. Въпреки, че знаехме пътя, то беше наш спътник и винаги ни насочваше по правилните пътеки. Първите няколко часа времето беше без съмнение на наша страна. Напредвайки усетихме как бавно започва да вали дъжд, и точно преди да изкачим върха, пътеката стана значително по-стръмна и труднопроходима. Като една истинска кулминация ни заля порой, придружен от невероятно силен и студен вятър. Въпреки това, нито един от нас не се предаде и не загуби мотивация. Моментът, когато финиширахме и покорихме поредния връх в нашия списък, не може да се опише с думи. Всички бяха горди и радостни от себе си, показвайки силен характер! На връх Руй за пръв път прозвуча "Кой уши Байрака" и всички се хванаха на хоро, изпълнени с патриотизъм! В сравнение с изкачването, връщането обратно беше време за отдих - времето се оправи, направихме няколко почивки, за да се презаредим с енергия и продължихме смело надолу! За всеки един от нас това остана един незабравим ден, изпълнен с невероятни моменти! Той бе последният поход на туристическия клуб за учебната година и определено остана запечатан в нашето съзнание завинаги, както всяка друга дестинация на отбора на ПМГ през годината. Има безброй клубове с подобна цел, но само нашите учители успяват винаги да ни изненадат приятно и да ни покажат как човек се калява в планината и заздравява своя дух!

Автори: Ученици от 11 клас

dsc09333

dsc09343

dsc09388

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Тенис на корт

Тенис на корт

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Химията - лесна и интересна

Химията - лесна и интересна

Ръководител:

Гергана Шопова

Read more...

Гимнастика

Гимнастика

Ръководител:

Антон Гръчки

Read more...

„The Voice”

„The Voice”

Ръководител:

Велизар Балевски

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.