• A-
  • A
  • A+

Регионално състезание по география и икономика в чест на Денят на Земята

     На 21.04.2017г. в VII СОУ „Кузман Шапкарев" се проведе Регионално състезание по география и икономика в чест на Денят на Земята. И в двете възрастови групи (5-7 и 8-12 клас) в оспорвана битка с училища от областта, възпитаниците на ПМГ завоюваха първите места. Отборът 5-7клас беше представен от Игнасио Вретенарски, Димитър Лазаров, Сава Марков и Борис Делистоянов.
     При 8-12клас освен мултимедиен тест, отборите трябваше да дискутират пред жури и публика въпрос свързан с Хидросферата на Земята. Жури, състоящо се от учител, експерт и университетски преподавател. В тази възрастова група отборът на ПМГ беше представен от Мартин Манов, Елена Калинова, Георги Танчев и Румен Ангов.
     Освен кръг „Знание" състезанието включваше и Хепънинг на тема „България – земя на цветята". Участници от ПМГ тук бяха Анита Накева, Велислава Спасова, Милен Войнов, Лидия Попдимитрова и Данаил Стоянов. Те изработиха страхотен релефен колаж на България, грабвайки вниманието на журито. Благодарение усилията и на трите отбора, ПМГ спечели и една от големите награди – телескоп.
     Ръководители на отборите бяха Васил Пандурски и Люсиен Димитров

den na zemyata

nagrajdavane

otbor 5 7klas

otbor 8 12klas

otbor hepaning

relefen kolaj bulgaria

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

„The Voice”

„The Voice”

Ръководител:

Велизар Балевски

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител:

Таня Беличка

Read more...

Deutsch ist interessant

Deutsch ist interessant

Ръководител:

Ангелина Гълъбова

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.