• A-
  • A
  • A+

Регионално състезание по география и икономика в чест на Денят на Земята

     На 21.04.2017г. в VII СОУ „Кузман Шапкарев" се проведе Регионално състезание по география и икономика в чест на Денят на Земята. И в двете възрастови групи (5-7 и 8-12 клас) в оспорвана битка с училища от областта, възпитаниците на ПМГ завоюваха първите места. Отборът 5-7клас беше представен от Игнасио Вретенарски, Димитър Лазаров, Сава Марков и Борис Делистоянов.
     При 8-12клас освен мултимедиен тест, отборите трябваше да дискутират пред жури и публика въпрос свързан с Хидросферата на Земята. Жури, състоящо се от учител, експерт и университетски преподавател. В тази възрастова група отборът на ПМГ беше представен от Мартин Манов, Елена Калинова, Георги Танчев и Румен Ангов.
     Освен кръг „Знание" състезанието включваше и Хепънинг на тема „България – земя на цветята". Участници от ПМГ тук бяха Анита Накева, Велислава Спасова, Милен Войнов, Лидия Попдимитрова и Данаил Стоянов. Те изработиха страхотен релефен колаж на България, грабвайки вниманието на журито. Благодарение усилията и на трите отбора, ПМГ спечели и една от големите награди – телескоп.
     Ръководители на отборите бяха Васил Пандурски и Люсиен Димитров

den na zemyata

nagrajdavane

otbor 5 7klas

otbor 8 12klas

otbor hepaning

relefen kolaj bulgaria

Обучение по катедри


  • Природни науки и екология

  • Математика

  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Проект "Твоят час"

Волейболен клуб ПМГ

Волейболен клуб ПМГ

Ръководител:

Антон Ишев

Read more...

Литературен клуб

Литературен клуб

Ръководител:

Мария Чолакова

Read more...

Бейзбол

Бейзбол

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Питагор

Питагор

Ръководител:

Емилия Тренчева

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.