• A-
  • A
  • A+

Още една успешна седмица за спорта в ПМГ "Акад. С. Корольов" Благоевград

     Първата седмица след великденските празници донесе много спортни успехи на учениците от ПМГ "Акад. С. Корольов" Благоевград. След участието в зоналния етап от Ученически игри 2017г. представителните отбори по шахмат 5-7 и 8-10 клас се класираха на първо място, което е повторение на миналогодишното им представяне и им осигурява участие на Държавните финали.

5img 8384

4img 8383

     За първи път в историята на гимназията отборът на гимназията по баскетбол – девойки 11-12 клас се класира на Държавни финали от Ученическите игри. Предстои зоналния етап на представителния отбор по хандбал – юноши 11-12 клас на който ще се реши дали ще повторим участието на гимназията от миналата година с четири отбора на държавни финали.

2img 8381

3img 8382

1img 8380

     В състезанието „Да спортуваме с DECATHLON" проведено съвместно с Американския Университет в България дейно участие взеха и ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. С. Корольов" Благоевград. Най-добре се представиха шестокласниците Кирил Хинчев – I-во място и Александър Гюров – II-ро място.

image-0-02-05-90f54289bed88a1ce771067e7ec651a7d76d3c13b65f7bf7f3ac25538abbe2a1-v

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Айнщайн

Айнщайн

Ръководител:

Керанка Иванова

Read more...

Евклид

Евклид

Ръководител: Нина Кавалджиева

Read more...

Deutsch ist interessant

Deutsch ist interessant

Ръководител:

Ангелина Гълъбова

Read more...

Сравнително религознание

Сравнително религознание

Ръководител: Павлин Славов

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежева човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и састезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.