• A-
  • A
  • A+

     След проведеното на 21.IX.2023 год. за дванадесета пореденa година Национално състезание по творческо писане на английски език в ПМГ „Акад. Сергей Корольов", работите на 4 ученици бяха класирани за Националния кръг на състезанието: Йоанна Стаматова - VII кл., Владимир Гюров - X А кл., Марио Симеонов - XI А кл. и Александър Стоянов XII E клас. Поздравления за учениците и техните преподаватели по английски език: г-жа М. Петкова, Т. Бикова, Н. Джувтова и М. Янкулска.
     ПМГ-Благоевград е сред училищата с най-много финалисти. Въпреки, че не бяха класираните на призови места, постижението на учениците ни да бъдат сред 16-те най-добри в своята група никак не малко! Нека да припомним, че близо 4000 ученици от 185 училища в България, както и участници от Пакистан са изявили желание да участват в 14-то издание на Националното състезание по творческо писане на английски език, насърчаващо креативността, остроумието и красноречието.
     Можете да прочетете колекцията от тазгодишните наградени произведения на http://www.creativewriting-bg.com/assets/Final-BCWC-24-booklet.pdf.

1yoannastamatovaviiklas

2vladimirgiurovx a

3mariosimeonovxia

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград