• A-
  • A
  • A+

      На 23.10.2023 г. скъп гост на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" беше акад. Николай Денков. Повод за посещението бе половинвековният юбилей от създаването на гимназията. 50 години авторитетът на училището се гради благодарение на високия професионализъм и отдадеността на учителите в работата им с учениците. По време на разговора с учителския колектив бяха поставени и обсъдени важни проблеми в сферата на образованието.
     Посещението продължи със среща на министър-председателя с представители на ученици от всички паралелки. Възпитаниците на гимназията зададоха актуални въпроси, които ги вълнуват. Акад. Денков се отнесе с особено внимание към засегнатите теми.
     Премиерът поздрави ръководството и колектива с изключителните постижения на възпитаниците на гимназията в различни професионални и научни сфери и подари на училището поредицата от седем тома „Лица и събития от моето време" на Симеон Радев.
     В знак на благодарност от името на ПМГ министър-председателят получи почетен плакет „ПМГ вдъхновител".
     Посещението на акад. Денков завърши с общи снимки с учителите и най-изявените ученици на една от елитните гимназии в областта.

     Видео от посещението на акад. Денков може да видите - ТУК

img 20231023 100522

img 20231023 100820

img 20231023 113130

img 20231023 113100

img 20231023 113247

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград