• A-
  • A
  • A+

     През май 2023г. десетокласници от ПМГ участваха в конкурс за „Най-иновативно събитие по повод 9 май – Ден на Европа". Те организираха поредица от събития по този повод под надслов „Европейска седмица в ПМГ".
     Конкурсът бе иницииран от господин Асим Адемов – евродепутат към Европейския парламент.
     Безапелационното първо място бе възнаградено с награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел и тридневен престой в белгийската столица.
     Дългоочакваното пътуване се осъществи в края на месец септември- от 26.09.2023г. до 28.09.2023 г.
     Настоящите единадесетокласници – Александър Христов, Анна Стоименова, Любомира Иванова, Мария Атанасова и Мартин Дудаклиев, придружени от госпожа Илонка Каракичева – ръководител на екипа, повторно изпитаха удовлетворение от усилията за положения труд. Учениците се докоснаха до европейската институция, за която до момента само пишеха и разказваха.
     Те се запознаха със структурата и работата на европейските институции, срещнаха се с евродепутатите Асим Адемов и Александър Йорданов, разгледаха интерактивния музей Парламентариум и отправиха послание към връстниците си по света.
     В свободното си време учениците разгледаха основните забележителности на Брюксел, направиха много снимки за спомен и си обещаха пред макета на Айфеловата кула в Малката Европа, да посетят Париж като спечелена награда за друг проект, но в по-разширен състав.
     Радостта е по-голяма, когато е споделена! Отправяме благодарност към всички, включили се в реализацията на проекта.
     Отправяме благодарност и към господин Асим Адемов, за любезното му домакинство и подкрепа.
Запазвайки емоцията от преживяното, ние - възпитаниците на ПМГ сме заредени с нови сили, изпълнени с амбиция, готови да дописваме историята на гимназията със своите успехи.

viber image 2023-10-16 23-23-24-348

viber image 2023-10-16 23-23-27-993

viber image 2023-10-16 23-23-35-340

     Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Клуб

Клуб "Ние сме грамотни"

Ръководител: Ирена Сандева

     Клуб по интереси Ние сме грамотни има за цел да повиши нивото на езикова грамотност и литературна компетентност, необходим фактор за успешно представяне на учениците на различните кръгове на олимпиадата по български език и ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград