• A-
  • A
  • A+

     Днес в 09.00 часа тържествено бе открита новата 2023/2024 учебна година. За пореден път училищният двор се изпълни с нетърпеливи и развълнувани ученици и родители. Сред официалните гости бяха: г-жа Мария Петрова – зам. – кмет на Община Благоевград, г-жа Владимира Караджова – гл. експерт ОСО в РУО – Благоевград, г-н Радослав Тасков – председател на Общински съвет – Благоевград, г-н Павел Димов – председател на училищното настоятелство към ПМГ „Акад. С. Корольов", д-р Татяна Ядкова – директор на гимназията в периода 1998 – 2016 г., г-жа Жанет Керанова и др.
     Директорът на гимназията г-н Николай Каращранов поздрави учениците и им пожела "здраве, духовни сили и упоритост". Изрази вяра в потенциала на своите възпитаници да си поставят високи цели, които да преследват упорито. Благодари и на родителите за доверието и избора им на училище.
     Здрава, спорна и успешна нова учебна 2023/2024 година!

15-septemvri-2023 3

15-septemvri-2023 25

15-septemvri-2023 24

15-septemvri-2023 37

Повече снимки може да видите - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Уеб дизайн

Уеб дизайн

Ръководител: Петрана Давчева

     В групата по Уеб дизайн учениците ще се запознаят със стандартите в уеб технологиите, ще бъдат въведени в основите на дизайна и компютърната графиката; ще създават дизайн по зададена тема. В групата учениците ще развиват своето ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград