• A-
  • A
  • A+

     Щастливи сме да съобщим, че екипът на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов" – Благоевград е големият победител в конкурса „За най- иновативно събитие" по повод 9-ти май – Денят на Европа, който бе организиран от евродепутата Асим Адемов.
     За целта екипът трябваше да изпрати за участие в конкурса петминутно видео от събитието.
В състезание с още 22 училища от областите Бургас, Благоевград, Видин, Смолян, Сливен, проектът на ПМГ Благоевград спечели безапелационно членовете на журито.
     Амбициозният екип на ПМГ подготви, организира и проведе не едно събитие, а поредица от събития, посветени на Европа, обединени под мотото „Седмица на Европа в ПМГ".
     Екипът се състои от петима ученици от 10 клас – Александър Христов, Мартин Дудаклиев, Любомира Иванова, Анна Стоименова, Мария Атанасова. Ръководител и ментор на екипа е техният преподавател Илонка Каракичева – старши учител по химия.
     Със своя ентусиазъм те увлякоха много свои съученици, които активно се включиха в подготовката и реализацията на всички инициативи – Алекс Азов, Александър Спасов, Антон Апостолов, Ася Китанова, Даря Димитрова, Димитър Петров, Ива Стойнева, Керина Динева.
     Голямата награда за екипа е посещение на Европейския парламент в Брюксел, където учениците ще се запознаят на място с дейността и структурата на европейската институция, както и с работата на евродепутатите.
     Отправяме специални благодарности към всеки от екипа, към нашите приятели, към публиката, към ръководството на Читалище „Никола Вапцаров -1866" и Камерна опера Благоевград, към ръководството на ПМГ "Акад. Сергей Корольов" и към анонимния спонсор, допринесъл със средства за подготовката на всички събития.
     Пожелаваме още много творческо вдъхновение за участие в нови проекти и конкурси!

Линк към видеото - ТУК

20230512 1905110

show1

img 2446

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

"Математика 7"

Ръководител: Тодорка Мелниклийска

     Групата се състой от ученици от 7.клас на ПМГ" Акад. С. Корольов"- Благоевград.
     Основната цел на заниманията са поддържане и разширяване на интереса към математиката. Усъвършенстване на знанията и уменията ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград