• A-
  • A
  • A+

Димо Терзиев получи стипендия на името на Борислав Канайков

 Поредно голямо признание получи абитуриентът от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Димо Терзиев. Бизнесдамата Емилия Канайкова връчи традиционната си стипендия от 2000 лв. на талантливия информатик. Тя честити многобройните призови класирания на Димо Терзиев и му пожела да не спира да се развива в избраната от него посока.

Стипендията в памет на Борис Канайков се връчва за осма поредна година, по случай 24 май Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Г-жа Канайкова сподели, че следи много внимателно успехите на децата, за да е всичко справедливо. Успехите на Димо Терзиев определено са доказали, че заслужава стипендията.

 

Ето най-престижните постижения на Димо Терзиев през последните две години:

 

2022/2023 учебна година

Национална олимпиада по информатика

Лауреат и класиран в разширения национален отбор по информатика

– оценка Отличен 6;

Национално състезание по програмиране, организирано от ТУ - Варна 26-27 ноември 2022 - 1 място (единственият с максимален брой точки)

Sofia OPEN – открито първенство на София по информатика, 3 април 2023 г.

– бронзов медал

Пролетен турнир по информатика – гр. Велико Търново – грамота за отлично представяне

 

2021/2022 учебна година

Национална олимпиада по информатика - оценка Отличен 6

Национален есенен турнир по информатика Шумен - оценка Отличен 6.

Ученическо състезание по програмиране CODE@BURGAS> - 1 място.

 

dt1

 

dt2

dt3

 

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Химията в задачи

Химията в задачи

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Клуб “Роботика“

Клуб “Роботика“

Ръководител: Константина Бучинска

     В ПМГ се изучват софтуерни, хардуерни науки и програмиране. Учениците ни имат голям интерес към програмирането и новите технологии. Роботиката и искуствения интелект представляват интерес за съвременните младежи и именно ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград