• A-
  • A
  • A+

ОТНОВО ПРИЗОВО МЯСТО ЗА СТОЯН СМИЛКОВ

За пореден път сред първите

 

 От 19-ти до 21-ви май 2023 г. в София се проведе последният трети кръг на Четвъртия турнир по математика и природни науки „SCIENCEMEUP”. От област Благоевград единственият участник, класиран за финалния етап на турнира по математика, беше Стоян Смилков, ученик от 5-ти клас на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. В състезанието взеха участие повече от 600 ученици от страната и чужбина, състезаващи се в една обща възрастова група от 5-ти. до 7-ми клас. Финалистите демонстрираха знания, умения и нестандартни решения на творчески задачи по математика, физика, химия и биология. Всички те имаха възможност в реално време да премерят сили, знания и изобретателски дух в научните лаборатории на СУ „Св. Климент Охридски“.

 Петокласникът Стоян успя умело да изгради своя стратегия за работа върху предложените 21 задачи. Той представи и защити решенията си пред специална комисия и в присъствието на останалите участници. Така талантливият ученик за пореден път победи конкуренцията, като се класира на първо място от 5-ти клас и зае почетното трето място в общото класиране от 5. до 7. клас.

 Това беше хубав завършек на първата година в ПМГ „Акад. Корольов“ на Стоян, през която той успя да спечели 3 златни медала от трите кръга на математика без граници, първо място на Европейско кенгуру в областта, максимален брой точки на Областния кръг на Националната олимпиада по математика, както и отличен резултат на Иван Салабашев.

 Това благородно съревнование на знаещи, можещи и мотивирани ученици стана възможно благодарение на ентусиазма на организаторите на турнира, както и на ръководството на гимназията, в лицето на господин директора Николай Каращранов, което подкрепя и насърчава желанието за развитие на младите таланти.

 

d2

d3

d1

Обучение по катедри


Занимания по интереси

В света на биологията

В света на биологията

Ръководител: Бойка Катранджиева

     Светът на биологията е необятен, интересен и все още непознат за учениците. Интересът започва от новите знания в училище, в клуба и от беседите с учителя. Макар и с малки крачки учениците от клуб „В света на биологията" ...

Read more...

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Физика

Физика

Ръководител: Радослав Митков

     В тези часове говорим за различни източници на зелена енергия. Разглеждаме устройството и принципа на действие на водородна клетка. Сглобяваме автомобил с такава клетка като основната ни задача е да го оптимизираме възможно ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград