• A-
  • A
  • A+

ОТНОВО ПРИЗОВО МЯСТО ЗА СТОЯН СМИЛКОВ

За пореден път сред първите

 

 От 19-ти до 21-ви май 2023 г. в София се проведе последният трети кръг на Четвъртия турнир по математика и природни науки „SCIENCEMEUP”. От област Благоевград единственият участник, класиран за финалния етап на турнира по математика, беше Стоян Смилков, ученик от 5-ти клас на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. В състезанието взеха участие повече от 600 ученици от страната и чужбина, състезаващи се в една обща възрастова група от 5-ти. до 7-ми клас. Финалистите демонстрираха знания, умения и нестандартни решения на творчески задачи по математика, физика, химия и биология. Всички те имаха възможност в реално време да премерят сили, знания и изобретателски дух в научните лаборатории на СУ „Св. Климент Охридски“.

 Петокласникът Стоян успя умело да изгради своя стратегия за работа върху предложените 21 задачи. Той представи и защити решенията си пред специална комисия и в присъствието на останалите участници. Така талантливият ученик за пореден път победи конкуренцията, като се класира на първо място от 5-ти клас и зае почетното трето място в общото класиране от 5. до 7. клас.

 Това беше хубав завършек на първата година в ПМГ „Акад. Корольов“ на Стоян, през която той успя да спечели 3 златни медала от трите кръга на математика без граници, първо място на Европейско кенгуру в областта, максимален брой точки на Областния кръг на Националната олимпиада по математика, както и отличен резултат на Иван Салабашев.

 Това благородно съревнование на знаещи, можещи и мотивирани ученици стана възможно благодарение на ентусиазма на организаторите на турнира, както и на ръководството на гимназията, в лицето на господин директора Николай Каращранов, което подкрепя и насърчава желанието за развитие на младите таланти.

 

d2

d3

d1

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Шахмат

Шахмат

Ръководител: Иван Димитров

     Клубът по интереси „ПМГ шахмат" е единствен по рода си в системата на образованието в Благоевградска област. Извършва дейност за трета поредна година в ПМГ „Акад. С. П. Корольов" (Бл). Заниманията се провеждат от лицензиран треньор ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Клуб “Роботика“

Клуб “Роботика“

Ръководител: Константина Бучинска

     В ПМГ се изучват софтуерни, хардуерни науки и програмиране. Учениците ни имат голям интерес към програмирането и новите технологии. Роботиката и искуствения интелект представляват интерес за съвременните младежи и именно ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград