• A-
  • A
  • A+

Образователно шоу „Опознай Европа"

     На 09.05.2023г. в голямата аудитория на ПМГ от 12.40 часа се проведе образователно шоу „Опознай Европа", организирано и проведено от екип от ученици от 10 - те класове.
     Събитието е част от мероприятията в Европейската седмица в ПМГ, с които екипът ще участва в конкурс към Европейския съюз „За най- иновативно събитие" по повод 9 – ти май – Денят на Европа.
Препълнената зала от ученици от 9 -те и 10 – те класове и техните преподаватели бе преобразена до неузнаваемост, а звуковите и светлинните ефекти, подготвени от техническият екип, съпътстваха шоуто през цялото време.
     В началото на шоуто учениците се запознаха със структурата и работата на европейските институции, с основните политики на ЕС и гражданските права на младите хора и как да ги използват.
След това по иновативен начин публиката бе предизвикана да отговори на въпроси, свързани с ЕС чрез включването в играта „ Quezz".
     Към публиката бяха зададени 15 въпроса. Включиха се 79 участници. В реално време се отчитаха и резултатите.
     Първите шест участници с най-високи резултати бяха предизвикани като отбор да разрешат една детективска задача. По зададена гатанка и картографска карта на ПМГ те трябваше да открият в сградата на ПМГ скрити пликове ( в кабинета по физика и кабинета по химия),
     Отборът напусна залата, следвайки указанията, а публиката в залата на видеостената следеше тяхното движение в реално време чрез скайп връзка.
     Репортерът, придружаващ отбора, и водещият в залата през цялото време коментираха действията на детективите. Указанието в последният намерен плик върна участниците отново в залата, където те разгадаха детективската загадка и от намерените букви изписаха отговора й.
     Поредната забавна игра „Стани богат" с любопитни въпроси за историята на ЕС и държавите – членки на ЕС, не затрудни учениците, а мнението на публиката се оказа решаващо за един от тях.
     В последната игра шестима ученици имаха за задача да познаят , открият и произнесат едни и съща думи, но на различни езици – френски, немски, гръцки, полски, нидерландски, унгарски. Макар и с малко затруднения, по-голяма част от думите бяха разпознати.
     „Единни в многообразието" е девизът на Европа. Въпреки различията, целта на всички европейци е да живеем в по-добър свят, ЗАЕДНО да градим една по-добра, по-чиста, икономически по-развита Европа.
     Това бе и посланието на песента „ЗАЕДНО", изпълнена от формация „ПМГ старс". За доброто настроение и музикално оформление се потрудиха и изпълненията на цигулка и пиано от ученици на ПМГ.
     Екипът, организирал шоуто, е благодарен на анонимния спонсор, допринесъл за подготовката на всички събития, предвидени в седмицата на Европа в ПМГ.

img 2546

img 2604

img 2623

img 2648

img 2643

Повече снимки - ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград