• A-
  • A
  • A+

Възпитаникът на ПМГ – Димо Терзиев е лауреат на олимпиадата по информатика

     От 10 до 12 март 2023 г в София се проведе финалният кръг на Националната олимпиада по информатика. Място в надпреварата извоюваха учениците на ПМГ "Акад. С. Корольов" Алиса Илиева – 5. клас, Кирил Зашев – 5. клас, Кристиян Шопов – 6. клас и Димо Терзиев – 12. клас.
     След двудневна оспорвана битка Димо Терзиев успя да заеме място сред най-добрите. Само 5,5 точки го разделиха от медалите, но постижението му беше оценено с оценка 6,00 от националната комисия и 4-то място в крайното класиране на старшата възрастова група. С отличното си постижение Димо, който е ученик в 12 клас, става лауреат от Националния кръг на олимпиадата по информатика. Освен това той е включен в разширеният състав на Националния отбор по информатика.

d terziev

olimpiada 1

     Отлично представяне своето първо участие имаха и най-малките:
     • Кирил Зашев – 5. клас завоюва 4-то място в група Е и грамота за отлично представяне.

olimpiada 2

     • Алиса Илиева – 5. клас 1-во място момичета в група Е, и грамота за много добро представяне

olimpiada 3

olimpiada 4

     Екипът на ПМГ пожелава на всички състезатели много здраве, късмет и успехи и в следващите състезания! Гордеем се с вас!

image0

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки и ...

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Клуб „Литературна мисъл“

Клуб „Литературна мисъл“

Ръководител: Камелия Александрова

     Основната дейност на клуба е да формира у учениците знания и умения по български език и литература.
     Участниците ще се запознаят по-подробно със спецификата на различни видове текстове; задълбоченото ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика 12"

Ръководител: Антоанета Тодорова

     Клубът включва ученици от 12клас.
     Цел на заниманията в клуба е да надградят придобитите до момента знания, решаване на задачи с цел подготовка за участие в математически състезания и подготовка за ...

Read more...

Обучение по плуване

Обучение по плуване

Ръководител: Екатерина Георгиева

     В групата „Обучение по плуване" се създават възможности и условия за приобщаване на децата за организиране практикуване на плуването с цел подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, осмисляне на свободното им ...

Read more...

Клуб „Дебати“

Клуб „Дебати“

Ръководител: Павлин Славов

     Идеята за клуб по дебатиране е стара. Тя започва да се осъществява в 2021-2022 учебна година. В самото начало желаещите са над 20 души, като числото е плаващо. В края на краищата, постоянните членове на клуба са 12. Поставени са ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград