• A-
  • A
  • A+

Колко НЕ скучно нещо е науката

     Учениците от 9е и 10е класове посетиха Химическият факултет на Софийския университет и станаха свидетели и участници на едно страхотно 3 - часово научно шоу – Вечер на химията.
     Учениците видяха, чуха и усетиха колко зрелищна може да бъде науката и колко пленяваща е химията.
     Организатори на този научен празник бяха „Корпус за бързо гърмене" – екип от студенти по химия и фармация към СУ и техният преподавател доц. Лъчезар Христов. Идеята на този празник е да се покаже колко НЕ скучно нещо е науката. Доста често шумно и винаги зрелищно.
     Всеки път преди или след даден експеримент на публиката се обясняваше точно какво са видели и защо се е получило така.
     За грандиозния финал публиката излезе на открито в двора на факултутета, за да може „Корпус за бързо гърмене" да гърми на воля без да напука тавана на сградата.
     Страхотни демонстратори, страхотни опити, изпълнени с вдъхновение и невероятно умение! За химията казват, че е най-мразеният предмет в училище, но на вечерта на химията публиката се увери, че тя е красива, интересна, изненадваща и много важна за живота ни!
     Огромни благодарности на демонстраторите!

img 20221202 183718

img 20221202 185501

img 20221202 185004

img 20221202 194442

img 20221202 192545

img-cb74cfeb571693ed043deb6b2d0c81cb-v

img 20221202 185236

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Обществени науки и ...

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Занимателна химия

Занимателна химия

Ръководител: Александра Шекерлийска

     В групата "Занимателна химия" участват ученици от 11е клас с профил биология и химия. Целта на работата по проекта е да се решават логически и експериментални задачи по ХООС, за да се затвърдят теоретичните знания на ...

Read more...

Творческо писане

Творческо писане

Ръководител: Росилора Терзиева

     Учениците от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов" имат разностранни интереси и с желание се изявяват в различни сфери на знанието. Много от тях с удоволствие четат и коментират както текстовете, свързани с ...

Read more...

Smart and beautiful

Smart and beautiful

Ръководител Таня Беличка

     Клубът по интереси Smart and Beautiful цели да задълбочи нивото на езикова грамотност и компетентност, която е необходим фактор за успешно реализиране на учениците на различни видове изпити.
     На учениците от клуба ...

Read more...

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград