• A-
  • A
  • A+

Урок по физика в АЕЦ Козлодуй

      На 04.11.2022 година ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов" посетиха АЕЦ "Козлодуй", като целта на визитата бе да се запознаят отблизо с работата на атомната централа, както и с ползите от ядрената енергетика за икономиката на страната, устойчивото развитие и околната среда.
     Учениците гледаха видео филми и презентации, показващи историята и дейността на АЕЦ „Козлодуй", докоснаха се до макетите на основните съоръжения на атомната централа. Видяха и подвижната лаборатория за радиоекологичен мониторинг, като учените им показаха как се извършват радиологични анализи на проби от въздух, атмосферни отлагания, води, храни, растителност, почви и други.
     В симулаторният комплекс, където е разположен пълномащабният симулатор - точно копие на командната зала в 6 блок, учениците успяха да влязат в ролята на оператори на ядрени съоръжения и да се потопят в работната атмосфера в АЕЦ "Козлодуй".
     Учениците разговаряха с учените на различни теми, свързани с дейността на АЕЦ и успяха да ги впечатлят с точни и адекватно зададени въпроси и задълбочени познания.
     Пътуването беше осъществено със съдействието на сдружение БЪЛГАРСКИ АТОМЕН ФОРУМ (БУЛАТОМ).

simulator  blagoevgrad 04.11 3

simulator  blagoevgrad 04.11 2

simulator  blagoevgrad 04.11 1

infocenter blagoevgrad 04.11.2022

demonstracionna zala  blagoevgrad 04.11 4

demonstracionna zala  blagoevgrad 04.11 3

demonstracionna zala  blagoevgrad 04.11 2

demonstracionna zala  blagoevgrad 04.11 1

Обучение по катедри


Занимания по интереси

ПМГ  Бокс

ПМГ Бокс

Ръководител: Мартин Йорданов

     Боксът е спорт, който изисква изключителен умствен фокус и концентрация, както и работа върху всички мускулни групи на тялото.
     Умственото съсредоточаване, което се изисква в бокса, е един от основните фактори, ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Добротворци

Добротворци

Ръководител: Даниела Стоилкова

     Клуб "Добротворци" към ПМГ „Акад. С. Корольов" участват ученици от 10. до 12. клас, имащи интерес към доброволческата дейност, социалните инициативи и благотворителността.
     Учениците се ангажират с развиването ...

Read more...

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Mit Erfolg zum Zertifikat B1

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб по интереси „Мit Erfolg zum Zertifikat B1" цели успешното полагане на изпита в Goethe-Institut за Goethe-Zertifikat B1. Това е изпит по немски език, който удостоверява самостоятелното използване на немския ...

Read more...

Mit Erfolg zum TestDaf

Mit Erfolg zum TestDaf

Ръководител: Мирослава Методиева

     Обучението в клуб „Мit Erfolg zum TestDaf" в ПМГ цели подготовка на ученици, които изучават немски език като първи чужд език и са достатъчно мотивирани за допълнителни занимания по езика. В рамките на 60 учебни часа, ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград