• A-
  • A
  • A+

Новата 2022/2023 учебна година е юбилейна за гимназията

     Природо-математическата гимназия посрещна началото на учебната 2022-2023 г. с много слънчево, изпълнено с радостни емоции настроение.
     Тържественото откриване на новата учебна година започна традиционно в двора на гимназията, където се бяха събрали настоящи и бивши учители, родители и гости, дошли да споделят още едно ново начало.
     След посрещането на знамето и химните на Република България и Обединена Европа последва традиционният водосвет, при който отец Петър благослови всички присъстващи за здраве и много успехи.
     Да споделят празничния ден присъстваха:
   г- н Илко Стоянов – Кмет на Община Благоевград
   г- н Ивайло Златанов – Началник на РУО – Благоевград
   г- н Кирил Ваклинов – заместник – председател на ОбС- Благоевград, председатели и зам. председатели на комисии при ОбС-Благоевград;
   г- жа Янка Пецева – председател на Обществен съвет
   г-н Павел Димов – председател на Училищното настоятелство
     Директорът на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" – г-н Николай Каращранов в словото си акцентира, че 2022/ 2023 учебна година е юбилейна – 50 години от основаването на гимназията.
     Учениците и учителите от ПМГ „Акад. Сергей Корольов" започват новата учебна година заредени с нови сили и ентусиазъм, с увереност и твърда решимост да останат верни на установената в училището традиция – НАВСЯКЪДЕ И ВИНАГИ СРЕД ПЪРВИТЕ!

pmg-15-09-2022- 1

pmg-15-09-2022- 11

pmg-15-09-2022- 29

pmg-15-09-2022- 30

pmg-15-09-2022- 36

pmg-15-09-2022- 37

pmg-15-09-2022- 38

pmg-15-09-2022- 40

Повече снимки може да видите ТУК

Обучение по катедри


Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика"

Ръководител: Ирина Малешевска

     Клуб "Математика" е сформиран от ученици от 9б клас, които имат изявен интерес към учебния предмет. В приятна и непринудена атмосфера деветокласниците усъвършенстват математическите си умения и надграждат учебния материал. Тези ...

Read more...

Занимателна биология

Занимателна биология

Ръководител: Бойка Катранджиева-Кирилова

     В заниманията по интереси по биология фокусът е върху разширяване познанията на учениците относно особеностите в устройството и функциите на човешкия организъм като се развиват ключовите компетентности и се повишава ...

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

     В групата по математическа лингвистика учениците ще се запознаят със задачи свързани с езика и предаването на информация: звуковете на езика; произхода и значенията, образуването и измененията на думите, строежа на изречението; ...

Read more...

Светът на биологията

Светът на биологията

Ръководител: Елена Малиновска

     В група „Светът на биологията" дискутирахме теми, обогатяващи знанията на учениците по биология в направления ботаника, зоология, анатомия, биохимия и генетика с помощта на презентации, обучителни приложения, образователни филми ...

Read more...

Химия плюс

Химия плюс

Ръководител: Илонка Каракичева

     Участници в клуба „Химията в задачи" са ученици от 10 е клас, в клуба „Химият плюс" – ученици от 9е клас с ръководител Илонка Каракичева.
     Теоретичните знания по химия трябва да бъдат прилагани и упражнявани в ...

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.

За връзка с нас

 

Училищното настоятелство обявява кампания за набиране на средства за участие в състезания на ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов"

IBAN: BG05IABG74581000914001
BIC: IABGBGSF, ASSET BANK, Благоевград