• A-
  • A
  • A+

6.00 успех на двете матури

     Катерина е многостранно развита и многолюбознателна особа. На практика почти няма област, в която да не се пробва на състезателно/олимпийско ниво. Възпитаник е на ПМГ от 5 клас, като, съвсем резонно, по това време интереса й е към математиката и точните/природните науки. В седми клас се класира за Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ, и сякаш нещата стават предрешени - продължава образованието си в ПМГ, математика с немски език като профил, но до 9-10 клас интереса към природо-математическите дисциплини вече е угаснал. Заменен е с този към хуманитаристиката, по-специално БЕЛ и философията. В 11 клас е част от "групата по философия", където еволюира неимоверно по-бързо от останалите в групата. Резултатите не закъсняват - второ място на Националната конференция по философия в Бургас, 2019 (към МОН), и четвърто място на Националния кръг на олимпадата по философия (Варна, 2019). Същата пролет става първа в своята група (11 клас) на Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ (Бургас, 2019). Следващата учебна година този интерес се запазва, като успоредно с подготовката за олимпиадите се готви и за ДЗИ-тата. През декември се явява на Регионалната олимпиада по философия към ЮЗУ. Постига успех 5.75, с който е приета като студент в специалност "философия" към ЮЗУ. Въпреки дистанционната форма на обучение, наложена поради познатите причини, тя се готви усилено за матурите, отчасти разочарована, че няма да има национални кръгове на олимпиадите тази година (а класирането й на областните кръгове е повече от прекрасно!). В резултат на труда и концентрацията, успехът й на двете матури е 6.00 (пълно 6.00).
     По решение на министъра на образовнието и науката, национални кръгове на олимпиадите ще се проведат в края на месец юни. Резултатът от тях е - Катерина става лауреат и на двете Национални олимпиади.

Отличничката на ПМГ, лауреат на две национални олимпиади, Катерина Василева пред „Струма": Чета книги от малка, но не смятам, че четенето определя интелигентността на хората

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.