• A-
  • A
  • A+

Випуск 2020

На 26 юни 2020 год., в ресторант в центъра на Благоевград се състоя най-дългоочакваният абитуриентски бал на завършащите ПМГ „Акад. Сергей Корольов". Пред погледите на всички, директорът на гимназията откри тържеството. Той пожела на зрелостниците много успехи, здраве, да направят най-добрия избор занапред, така както са направили най-добрия преди 5 години. Да не забравят своите съученици, своите учители и своето училище. За голяма изненада на всички, по традиция, учениците от 11 клас и този път, въпреки извънредната ситуазия, бяха организирали единственото по рода си в цяла България шоу - 23-то поред, този път с гръмкото име „Корона випуск Антинагради".
Преди връчването на почетните статуетки, бяха връчени и грамоти на отличилите се през годините ученици. Както обичайно, имаше забавни закачки, свързани с цялата гимназия. Завършващите бяха изключително ентусиазирани.
Първа категория беше „Карък" - човекът без никакъв късмет в тази гимназия. Победителят беше Й. Станински от 12б.
Втората ни награда е най-пресна „Госпожо ами аз" - най-отличилия се ученик и който винаги намираше оправдание е Р. Георгиев от 12б.
Третата ни награда е „Комин на випуска" - най-отличилият се пушач бе Ил. Гоговски от 12а.
Четвъртата ни награда е „Джони Браво" - тя беше решена на сцената, за да се покаже кой е най-силният ученик на випуска. След оспорвана битка с упражнения победител бе Ал. Златинов от 12г клас.
Петата ни награда е за „Шиша Шейх", с разлика от два гласа победител в тази категория бе Г. Бучински от 12д.
Най-чаканата и любима на всички 12-ници категория е „Дегустатор"- Най-бърз беше Н. Анталавичев от 12б.
В категория „Беглец" победител бе Ив. Касаков от 12а.
Наградите PlayBoy и PlayGirl връчи нашата Плейметка Гинка. Победители бяха Р. Димитров от 12б и Кр. Павлова от 12а.
Дойде ред и на картоиграчите на випуска в категория „Без Коз". Победители са Б. Георгиев, Й. Станински, Ал. Влахов, Н. Анталавичев от 12б.
Категория „Ксерокс" е за най-отличилия се преписвач. Победител в нея бе В. Янудова.
В категория „Любимец 13" победител бе Р. Ангов.
В нашето училище винаги е царяла любов и намяше как да не отличим най-влюбените във випуска. В категория „Осъдени души" победители бяха П. Ризова и М. Атанасов.
След любовта идва ред и на съревноваанието. Възпитаникът, който винаги бе на въпреки на всички учители. В категория „Опонент" победител бе Франческа - Мария Добринска от 12г.
Най-чаканата награда бе „Предно сепаре". От всяка паралелка бяха номинари по 3-ма души, които излязоха на сцената и показаха своите танцувални умения. Най-кръшните снаги бяха на Б. Георгиев, А. Иванова и К. Богдански от 12б.
След танците дойде и ред да връчим най-престижните награди „Мис и Мистър ПМГ". Това бяха Венцислав Тренчев от 12б и Й. Везенкова от 12е. Специалните грамоти и статуетки връчи госпожа Ваня Алексива, дългогодишният ни педагогически съветник, който винаги е неотлъчно до всеки ученик.
Накрая, но не на последно място се връчи наградата „Титаник". Тя бе за класа, който падна рязко от върха на дъното. Победители бяха 12б клас.
За изненада на всички, за първи път се връчи Награда и на учител. Категорията бе под името „Смело сърце". Тя е за учителя, който изтърпя с усмивка всичко и всички през изминалите 5 години. Победител е госпожата по Български език и литература - Мария Стоева.
Пожелаваме успехи, здраве и дръзновение в постигането на всички мечти на всеки възпитаник на гимназията, който се чувства част от най-голямото семейство – семейството на ПМГ, а най-вълнуващото шоу за завършващите да го има вечно - докато свят светува.

			Комитет за организиране и 
			провеждане на шоу „Корона випуск Антинагради"
			към ПМГ „Акад. С. Корольов"

  dsc0587

 dsc0611

 dsc0674

 Повече снимки в галерията - ТУК

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.