• A-
  • A
  • A+

„БЕСТ" - БЪЛГАРСКИ ТУРНИРИ ПО АНГЛИЙСКА РЕЧ И ДЕБАТИ

 След постиженията си от есенния и пролетния турнир на „БЕСТ" за западна България, общо 9 ученици от ПМГ-Благоевград завоюваха правото си да участват в Националния турнир на „БЕСТ" през април, 2020г. в гр. София, който за жалост не можа да се състои. Вместо това организаторите решиха, в условия на извънредна ситуация на пандемия, да дадат възможност на учениците от цялата страна да запишат на видео изпълненията си (с изключение на състезателите по дебати). Така в края на м. април четирима ученици от ПМГ решиха да участват в провелия се онлайн турнир – BEST Showcase 2020, като на трима от тях жюрито пръсъди първо място за интерпретативно четене на поезия, съответно в категориите "Novice" (VIII- IX клас) и "Varsity" (X-XII клас).

Малко преди края на учебната година, на 25-ти юни, победителите успяха да получат и златните си медали. Това са:
Десислава Тасева от VIII Г клас,
Венета Саляхетдинова – X E клас и
Димитър Борумов от XI Е клас.

Пожелаваме им много бъдещи успехи!

1 desislava taseva 8g  25 06 2020

2 veneta salyahetdinova 10e  25 06 2020

3 dimitar borumov 11e 25 06 2020

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

  • Чужди езици

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.