• A-
  • A
  • A+

Посещение в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика – БАН в София

     Искали ли сте някога да посетите ядрен реактор и да опознаете целия процес на получаването на енергия? А знаете ли всъщност, че не всеки може да влезе, защото достъпът до такива сгради е ограничен и не се допускат външни хора.
     Е, ние, ученици от XIA, XIБ и XIЕ клас, имахме възможността да посетим ядрения реактор в София на 21.02.2020г., благодарение на нашето училище – ПМГ - Благоевград и организацията на учителите ни научихме толкова много полезни и важни неща, поднесени по интересен начин. Хората, които работят там са изключителни специалисти, които ни запознаха с работата си, разведоха ни навсякъде и отговориха на всеки наш въпрос. Показаха ни проби от дъжд и сняг, които те редовно изследват, за да преценят нивото на радиация на околната среда, разгледахме макети, компютърни диаграми и графики, лабораториите и уредите за измерване на радиация.
     Беше изключително интересно преживяване, което не всеки може да изпита и сме радостни, че имахме възможността да посетим Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика - БАН.

В.Т., ученичка от XIБ клас

reaktor1

reaktor2

reaktor3

reaktor4

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Robokids

Robokids

Ръководител: Петрана Давчева

Read more...

Клуб

Клуб "Роботика"

Ръководител: Константина Бучинска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.