• A-
  • A
  • A+

1-во място за отбора по дебати от ПМГ - Благоевград и награда за най-добър малък отбор в пролетния западен турнир на „БЕСТ"

     На 15 и 16 февруари 2020 г. в АУБГ в Благоевград около 300 ученици от западна България взеха участие в пролетния Турнир по реч и дебати на английски език, организиран от Фондация „БЕСТ". Отборът на ПМГ-Благоевград, състоящ се от 14 ученици от VIII до XI клас, с ръководител и треньор Таня Бикова, достойно представиха училището си и в 5-те състезания на турнира: драматически дует, интерпретативно четене на поезия и проза, оригинална ораторска реч и дебати и съвсем заслужено получиха наградата за най-добър малък отбор в турнира.
     За първи път отборът ни може да се похвали и със златни трофеи в състезанието по дебати за ученици от X до XII клас в турнирите на „БЕСТ" и заедно с участници ни, класирали се на полуфинал получават правото да участват в Националния турнир на „БЕСТ". Това са:
     - Пламен Мичев, Марио Чавеев и Димитър Низамов от XIA клас - 1-во място в дебати, категория "Varsity" (ученици от X до XII клас);

     - Димитър Борумов от XI Е клас – класиран на 2 полуфинала за оригинална ораторска реч и интерпретативно четене на поезия в категория "Varsity";

     - Меган Топузов от VIII Е клас - полуфинал за интерпретативно четене на поезия, "Novice".

     Да благодарим и на Йоан Христов от XIA клас, който замества един от дебатъорите ни в двата последни дебата и също допринесе за победата на отбора, както и на Димитър Борумов, който получи възможността да представи интерпретативно четене на поезия пред Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, която беше дошла на откриването на турнира за да поздрави участниците.
     Така, след постиженията си от есенния и пролетния Турнир на „БЕСТ" за западна България, общо 9 ученици от ПМГ-Благоевград завоюваха правото си да участват в Националния турнир на „БЕСТ" през април, 2020г. в гр. София. Да им пожелаем УСПЕХ!

1

2

3

4

Обучение по катедри


  • Чужди езици

  • Техническо обединение

  • Обществени науки

  • Информатика и ИТ

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.