• A-
  • A
  • A+

Творческа лаборатория

     За първи път в ПМГ се проведе Националната седмица на четенето. То се проведе в четвъртък, 12 декември, в библиотеката на училището под ръководството на учителя по английски език Спасимир Тренчев. Участниците можеха да избират предварително между няколко дейности като четене, разказване или писане. Така нареченета Творческа лаборатория имаше за цел да провокира въображението на учениците и уменията за съставяне на художествен текст. В нея взеха участие Елизабет Стоицова от 10 д клас, Любослав Ангелов, Радослава Троянова, Георги Буюклийски и Симеон Тодоров от 12 д клас. По задедено изречение на английски език те имаха възможност да напишат кратък текст с драматично повествование и неочакван край. За разлика от другите, които написаха проза, Симеон Тодоров зарадва публиката с богата в лексикално отношение поетична творба. Всички прочетоха своите произведения и успяха да зарадват слушателите с невероятно емоционални текстове. На публиката им беше трудно да отличат най-вълнуващия от тях и след повторно гласуване, повечето от тях дадоха своя глас за прозата на Любослав Ангелов.

80543580 958754661173619 1842745762614607872 n

80187872 450576135628317 5431380196156506112 n

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Обществени науки

Занимания по интереси

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.