• A-
  • A
  • A+

Ученици на ПМГ „Акад. Сергей Корольов" взеха участие в обмена

     Еразъм стана част от живота ми преди една година и миналата седмица имах възможност да стана част от един интересен проект заедно с други ученици от ПМГ "Акад. Сергей Корольов". Десет-дневният младежки обмен на тема "Let's dance", финансиран по програма Еразъм+ беше ориентиран към това да покаже как танците могат да се използват като метод за интеграция. В него се включиха 32 участници от 4 страни - България, Турция, Литва и Полша.

     Отначало идеята да живееш с 30 непознати деца в отдалечено малко селце беше малко плашеща, особено за тези от нас, които нямаха опит с такъв вид обмени, но тези притеснения изчезнаха още през първия ден. Топлата, приятелска обстановка, която се създава по тези места, отборният дух и емоционална връзка между участниците и непрестанното желание да учим едни от други, бяха несравними. Всички дейности в продължение на обмена се провеждаха по метода на неформалното учение - метод на обучение, който си служи главно със директната връзка между участниците, дебати, дискусии, игри и почти постоянна отборна работа. Всеки ден започвахме със енерджайзер (забавни игри за разбуждане) и продължавахме с разнообразни дейности, които са различни на всеки обмен. Музикалната тематика на провкра ни насочи към създаването на мюзикали, видеа, песни и хореографии и дори на паметници от телата ни. Нямаше как да ни е скучно нито за миг - програмата на обмена беше такава, че ни позволяваше да я изместваме, редактираме и дори да създаваме собствени сесии и винаги работехме в различни групи, запознавайки се с различни и интересни мнения и възможност да вникнем в уникалния поглед на другите участници.

     Успоредно с придобитите знания, създадохме много нови приятелства, насладихме се на първия ни за годината сняг, забавлявахме се всяка вечер и участвахме в интернационалната вечер, в която участниците от всички държави представихме традиционните храни и напитки на страните си и заедно разучихне народните танци на всяка култура. И като допълнение към всички неща, които направиха преживяването ни незабравимо бяха и екзкурзиите ни - до историческия Вердюн, Брюксел, Шарлероа и разбира се чаровното селце Дамвил и сладкарниците му, из които се разхождахме всеки ден. По време на екзкурзията до Вердюн, бяхме разделени на групи, като всяка трабваше да изпълни определени забавни задачи, които ни направиха много по-уверени и сплотени.

     В края на проекта, целият отбор на ПМГ, Благоевград, който участваше в обмена беше на едно мнение - това беше едно незабравимо преживявание, изпълнено с радостни, ценни моменти и вдъхновяващи хора. Безкрайно благодарен съм, че ми бе отдадена възможността да изживея това приключение, което завинаги ще остане в сърцата ни. Всеки трябва да участва в нещо пдообно поне веснъж в живота си.

     Ученици на ПМГ „Акад. Сергей Корольов", взели участие в обмена:

Велико Фотев Хб клас

Никола Анталавичев XII клас

Кирил Лазаров XII клас

img 1836

Обучение по катедри


  • Техническо обединение

  • Информатика и ИТ

  • Обществени науки

  • Чужди езици

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Математика +"

Ръководител: Керанка Иванова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб

Клуб "Немски език"

Ръководител: Ангелина Гълъбова

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.