• A-
  • A
  • A+

Креативност и въображение

     На 27 ноември 2019 година ПМГ „Акад. Сергей Корольов" за осма поредна година участва в Националното състезание по творческо писане на английски език, по инициатива на Корпуса на мира в България и фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката.
     Двадесет и шест ученици от VI до XII клас от ПМГ-Благоевград писаха в рамките на 60 минути, като дадоха воля на въображението си, без да се притесняват от граматически и правописни грешки. Те имаха право да изберат една от три предложени теми, съобразени с възрастта им. Ето някои от заглавията, заинтригували най-много участниците в състезанието: „Моят страхотен приятел – английски език", „Какви клавиши бихте искали да добавите към клавиатурата на компютър?", „Няма пътници на кораба „Земя". Всички сме екипаж.", „На изток от слънцето и на запад от луната.", „ Емоционалният багаж вече трябва да се чекира на летището" и др.

     Тази година ученици от 148 училища от цялата страна са изявили желание да участват в състезанието, насърчаващо креативността, остроумието и красноречието.

1 creative writing 27 11 2019

2 creative writing 27 11 2019

Обучение по катедри


  • Обществени науки

  • Чужди езици

  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

Занимания по интереси

Клуб

Клуб "Биология"

Ръководител: Милена Голева

Read more...

Клуб

Клуб "Мултимедиен свят“

Ръководител: Ирина Малешевска

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.