• A-
  • A
  • A+

ПМГ „Акад. Сергей Корольов" отбеляза Европейската седмица на кодирането

     И тази година катедра „Информатика и ИТ" отбеляза с различни мероприятия Европейската седмица на кодирането.
     Първия ден своите проекти представиха Йордан Иванов от 8 клас и Светлослав Новоселски от 11 клас. С тези проекти те бяха класирани за Националната олимпиада по ИТ 2019 г. Сега обаче при своята демонстрация показаха на присъстващите ученици скритата част от тяхната работа – програмния код. Когато потребителя гледа даден сайт, вижда обвивката, но тя е свързана с писане на програмен код и те показаха отделни части от проектите как са програмирани.
     Втория ден учениците Росен Стоименов и Христина Зайтинова от 9 клас, Светлослав Новоселски и Пламен Мичев от 11 клас демонстрираха различни свои проекти, направени в часовете по информатика. Те наблегнаха на игрите и публиката бе много развълнувана и с приповдигнато настроение. Някои ученици успяха да изпробват геймърските си умения,като не забравихме да отбележим, чезад тези игри също стои писнето на програмен код.
     Третия ден ученикът Кристиян Митов от 12 клас направи презентация за професията Графичен дизайнер. Така дадохме възможност на учениците да се докоснем и до ИТ.

kodirane1

kodirane2

kodirane3

kodirane4

kodirane5

kodirane6

kodirane7

Обучение по катедри


  • Информатика и ИТ

  • Техническо обединение

  • Чужди езици

  • Обществени науки

Занимания по интереси

Клуб „БЕСТ”

Клуб „БЕСТ”

Ръководител: Таня Бикова

Read more...

Клуб на програмиста

Клуб на програмиста

Ръководител: Донка Георгиева

Read more...

Математическа лингвистика

Математическа лингвистика

Ръководител: Надка Шеинкова

Read more...

ВИГ „PMG-STARS“

ВИГ „PMG-STARS“

Ръководител: Велизар Балевски

Read more...

Търсене в сайта:

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.