• A-
  • A
  • A+

Ръководител:

Емилия Тренчева

 dsc05150

dsc05152

На 18.1.2018г. учениците от 11 клас от клуба „Питагор" организираха публична изява на тема „Бридж и други игри". За целта подготвиха математическа презентация на тема „Приложения на математиката в забавнитв игри". Проведе се дискусия за различните техники и математически подходи в забавните игри.

pitagor-1

pitagor-2

pitagor-3

     На 3.2.2018г. учениците от 11 клас от групата по интереси „Питагор" организираха публична изява на тема „Хекс". С любопитни логически задачи, парадокси, различни игри, главоблъсканици и много други интерсни подбрани проблеми учениците представиха сериозното в науката как неуловимо и своеобразно се преплита със смешното и забавното. С тривиални наглед факти те припомниха на любителите за забавното и любопитното в „Занимателната математика". Проведе се дискусия за различните техники и математически подходи в забавните игри.

pitagor2 3

pitagor1 3

pitagor1 1

     На 12.2.2018г. учениците от „Питагор" организираха публична изява на тема „Уравнения на допирателна към окръжност, елипса". За целта подготвиха математически презентации на тема „Криви от втота степен". Припомниха си дефинициите на коничните сечения и направиха изводи за техните канонични уравнения в декартова координатна система. Представиха се различни варианти за намиране на уравнението на допирателна към към окръжност и елипса.

Обучение по катедри


Проект "Твоят час"

Айнщайн

Айнщайн

Ръководител:

Керанка Иванова

Read more...

ЗаБавните физици

ЗаБавните физици

Ръководител:

Ирина Андонова

Read more...

Бейзбол

Бейзбол

Ръководител: Руен Калибацев

Read more...

Математика за всеки

Математика за всеки

Ръководител:

Биляна Поповска

Read more...

Ученически отзиви badge

Мнение

 

Благодарение на Вас се научихме да ценим качествата си и се гордеем с тях, да вярваме в себе си и винаги да преследваме целите си, колкото и непостижими да са те. Много пъти сме чували израза, че човек трябва да помни откъде идва, за да знае накъде отива.

Мнение

 

Човек започва да се изгражда като такъв още от най-ранна детска възраст. Семейството и обществото имат много голямо значение за ценностните качества, които ще притежава човек. Възпитанието и моралът зависят и от обкръжаващата среда и от много други фактори.

Мнение

 

Обучението по природни науки е на най-доброто ниво от всички училища в областта и за това говорят резултатите от олимпиади и състезания на национални нива. Развива се интереса на учениците към природните науки и техните приложения, като необходима основа за бъдеща реализация.